Over Apeldoorn Gitaar Series

new

Een belangrijk doel bij de organisatie van verschillende projecten door de Dutch Guitar foundation is het weer toegankelijk maken van Nederlandse podia voor de klassieke gitaar. Nadat de laatste decennia de klassieke gitaar voor een groot deel van de Nederlandse podia is verdwenen wil de DGF de gitaar weer terugbrengen op de plek waar ze behoort: in kleine en grote zalen in heel Nederland. Jaren geleden vonden ook in Apeldoorn hoogwaardige gitaarconcerten plaats. Wij zijn ongelooflijk trots op het feit dat wij het publiek in Apeldoorn en omstreken vanaf nu weer van gitaarconcerten kunnen laten genieten! Met veel plezier kondigen wij de nieuwe serie 2019/2020 aan met een grote verscheidenheid aan top gitaristen.

Apeldoorn Gitaar Series nodigt u van harte uit om deze vier fantastische gitaristen te komen beluisteren en reserveren wordt aanbevolen!

João Camarero

20th of October 2019

João Camarero werd geboren in São Paulo, Brazilië. Op achtjarige leeftijd begint João zichzelf gitaar aan te leren tot hij aan de leeftijd van 15 jaar gaat studeren aan het Conservatorium van Tatui en the Escola Portatil de Musica van Rio de Janeiro, waar hij nu ook zelf docent is.
Doorheen de jaren mocht Camarero verschillende prijzen in ontvangst nemen zoals de MIMO Instrumental 2015 Award en de Concurso Novas 3. In 2016 werd hij genomineerd als Brazilië’s beste muzikant. Zijn muziek bracht hem al de wereld rond van Amerika, door gans Europa tot in Japan. Deze jonge virtuoos werkte samen met…

(read more..)

Andrea De Vitis

26th of January 2020

Andrea De Vitis (Rome, 1985) kan gezien worden als een van de meest intrigerende gitaristen van zijn generatie. Hij studeerde af aan het “Morlacchi” Conservatorium (Perugia, Italy) in de klas van Leonardo De Angelis en zette zijn studies voort aan de “Segovia Guitar Academy” (Pordenone, Italy) onder Paolo Pegoraro en Adriano del Sal. Hij nam masterclasses met grote gitaristen zoals onder andere Oscar Ghiglia, Carlo Marchione, Arturo Tallini, Pavel Steidl, Frédéric Zigante. In de afgelopen jaren won hij meer dan 40 prijzen in vele internationale wedstrijden. Waaronder..

(read more..)

Cambell Diamond

19th of April 2020

Ondanks het feit dat Campbell Diamond pas op 17-jarige leeftijd startte met klassieke gitaar, wordt hij nu al gezien als één van de meest prominente gitaristen van de jongere generatie. Wat ondertussen al veelvuldig bewezen werd door het winnen van heel wat prijzen op internationale concoursen.
Campbell behaalde recent zijn Bachelor diploma in de klas van Hubert Käppel aan de Hochschule for Musik und Tanz Köln. Voordien studeerde hij bij Timothy Kan and Minh Le Hoang aan de ANU School of Music in Canberra, Australië. Tegenwoordig is hij een privé student van Judicaël Perroy in Parijs. Campbell bracht meermaals korte, doch veelbetekenende periodes door aan…

(read more..)

Elke Prinsier & Aldo Likafi

31st of May 2020

Elke Prinsier

Elke Prinsier is een Belgische klassiek gitariste. Ze startte haar muzikale carrière op achtjarige leeftijd. Alhoewel ze de eerste professionele muzikante in de familie is, kreeg ze de muziekmicrobe toch al van jongs af aan mee. Al snel bleek dat Elke en gitaar een onafscheidelijk duo zouden worden.

Aldo Likafi

Aldo Likafi werd geboren in Piraeus, Griekenland in 1996. Hij begon zijn studies klassieke gitaar op twaalfjarige leeftijd aan het Conservatorium van Paros in de klas van Themis Papadimitriou. In 2017 behaalde hij zijn bachelordiploma met een uitmuntende score bij Costas Cotsiolis. Tegelijkertijd behaalde hij zijn diploma in harmonieleer. Momenteel rond Aldo zijn master af aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen in de gitaarklas van Goran Krivokapic.

(read more..)

Season Pass

Sponsors

Carla Kuster